1114 Budapest Himfy u 7. További részletek a kapcsolat menüpont alatt!
 
 
 
 
Szeretettel köszöntöm honlapomon! Engedje meg, hogy pár szóban bemutatkozzam.
Tóth György vagyok 1982 januárjában láttam meg a napvilágot.
Gyógyítói utam 1994-ben indult 12! évesen. A csontkovácsolással 2 évvel később 14 évesen kezdtem el foglalkozni, amit az elmúlt 5 évben jelentősen tovább fejlesztettem, s kidolgoztam egy olyan módszert, amely mára Európa szerte ismert és kedvelt lett.
Röviden szeretném Önt megismertetni a saját kezelési technikám lényegével.
A manuálterápia egy ősi technika, amelynek többé-kevésbé kötött szabályai vannak. Ennek a rendszernek elsajátításával ismerkedtem meg a mesterséggel, majd anatómiai ismereteim fejlesztésével egyidőben dolgoztam ki a saját mechanizmusomat, melyet folyamatosan fejlesztek a tapasztalataim alapján.
Más országokban és Magyarországon is sok helyen csontokra történő nyomó-feszítő mozdulatok következtében érik el, hogy egy-egy csont - amelyik valamilyen rendellenesség miatt, külső mechanikai sérülés vagy rossz izomtartás következtében mozdult el a helyéről - a helyére ugrik.
Sok-sok páciens tapasztalhatta már, hogy ez általában hatásos, de gyakran igen nagy fájdalommal járó módszer
Amit jómagam csinálok az mechanikájából kifolyólag egy egészen más módszer, minT a klasszikus csontkovács kezelés. Magam is ezen alapokon kezdtem, de évek alatt kidolgoztam a mai technikám, amely nem erőkifejtésselről szól, hanem dinamikus masszázzsal ellazítom az izmokat. A teljesen ellazult izmok következtében a csont szinte magától helyre ugrik, vagy nagyon kis segítséggel helyrebillenthető.
Ennek a technikának az alapja az úgynevezett YUMEIHO masszázs, ami több masszázs technikán keresztül Japánban alakult ki, aminek a lényegét adó elődje a Shiaccu masszázs volt. A YUMEIHO technika tehát egy keleti masszázs technika, hazánkban csupán néhány éve ismert, ami egy olyan komplex ízületstimuláló energetikai elemeket is tartalmazó, egész testi gyúrás-masszázs, amelynek célja a test szimmetriájának és harmóniájának a visszaadása és fenntartása. E két szó, szimmetria és harmónia, rendkívül fontos. Ha a szimmetriából a test kiesik, elfordulunk jobbra vagy balra, nyomjuk a bal tüdőnket, jobb tüdőnket, nyomjuk a májunkat, vesénket, feszítjük a belsőinket, akkor ezek nem tudnak rendesen működni.
Alkalmazási területe az egész testre vonatkozik, ez is a lényege, hogy mindig egész testet kezelünk, soha nem részeket. Tehát ha valakinek fáj a bal válla, vagy bal térde, hiábavaló csupán a bal térdet helyre igazítani, a beteg 10-20 perc múlva jelzi, hogy a csípője fáj. Tehát az a probléma, zavar, ami kialakult a testben, az azért alakult ki, mert a test izomzata megfeszül a gerincoszlopnál vagy a csípőnél, aminek következtében a terhelés a térdet, bokát, az ízületeket másként érinti, ezáltal fájdalom jelentkezik.
A fájdalom valójában egy ajándék. Figyelmeztet, hogy valami nem jól működik a szervezetben, ezért nagyon fontos a szimmetriát, harmóniát visszaállítani, s így a szervezet képes rövid időn belül regenerálódni.
Nem arról van szó tehát, hogy egy gerincsérvet, porckorongsérvet csak úgy eltüntetünk, hanem hogy a gerincoszlopot visszarakjuk a helyére. A porckorong olyan, mint egy kis labda, oldalt kitüremkedik, mivel össze van nyomva. Ha az valamelyik oldalra elnyomódik, akkor ott nagyobb kitüremkedés lesz, de ahogy a gerincoszlopot visszaállítom az egyenes állapotába, abban a pillanatban a kitüremkedés mind a két oldalon egyforma és a porckorongnak az oldalon lévő merevítő fala megkeményedik, mint ahogy a csont összeforr. Ezek után többé már nem beszélhetünk gerincsérvről. A kezelés után kb. 2-3 hétig kell vigyázni arra, hogy lehetőleg ne emeljünk hirtelen. Azután a porckorong megerősödik, és amennyiben a szakember jól dolgozott, a gerincsérv többé nem jelentkezik.
Tehát alkalmazási területe az egész testre vonatkozik, mindig a test harmóniája a leglényegesebb. A gerincoszlop helyreállításával azonban nemcsak a gerinc- vagy porckorongsérv kezelhető. Azzal, hogy a gerincoszlopot helyreállítjuk máj-, vese-, epe-, szívproblémáink oldódhatnak meg egy csapásra. Egyszerűen arról van szó, hogy a gerincoszlopon keresztül minden szervtől információ megy fel az agyba és jön vissza a szervhez. Utasítás, hogy mit kell, tegyen. Miután szerveink megfelelő információhoz jutnak, testünk regenerációs képessége  folytán azonnal beállítja az ideális működést.
Ezen módszerrel szinte hihetetlen gyógyulásokat lehet elérni, mert minden olyan zavar, amit a gerincoszlop elmozdulása váltott ki, egy pillanat alatt elmúlik.
Egy beteg ember csodát vár egy másik embertől, de azok a csodák csakis a kezelt páciensen múlnak, az ő akaratán és hitén. Célom, hogy a jövőben, csakúgy, mint eddig is minél több ilyen csodát élhessek át a páciensekkel együtt!
Ha ön is szeretné megtapasztalni, mindezeket, kérem, keressen fel!
 
Kizáró okok:
A kezelésen való részvétel felső korhatára 65 év.
Erős gyulladás esetén a kezelés nem alkalmazható.
Nagyfokú csontritkulás.
Gerinctelenség...
 
Miért érdemes ezt a kezelést választania?
 
-A leghatékonyabban ez a módszer szünteti meg a fájdalmak valós okait, nem pedig a tünetét.
-Referenciámban sok ismert sportoló, zenész, színész és médiaszemélyiség megfordult már.
-Európa számos országából szintúgy megfordulnak nálam a vendégek.